web analytics
Dagbok,  Rullstol,  Smärta,  TRPS-1

Varje gång vill jag ha en X

Varje gång när mina armar och axlar värker så där extra mycket som dom gör ibland så får jag alltid samma tanke: Det måste finnas ett sätt att slippa det här! Det måste finnas lättare rullstolar. Å jag vet att det gör det.

Min rullstol är lika lätt och smidig som en fullt utrustad konferenslokal. Armstöd, fotstöd som ger mig ont i ryggen, sidoskydd, tippskydd, handtag för en person som skjuter på, och en sittbredd på 45 cm. Fullt utrustad väger denna rulle 8690 gram. Jättebra. Men den känns lika smidig och lätt som en tv-fåtölj med fotpall varje gång jag ska upp för trappen eller ha in den i bilen. Om jag strippar allt lullull som armstöd, sidoskydd och fotstöd så väger hela paketet ca 6500 gram.

Peppe i tidigt morgonljus Fortfarande inga fotplattor men väl sophus och grus.

Men det är ju ingenting säger du. Nä, men för mig som är lika lång som en normalsvensk 13-åring och med värkande axlar, armar och händer är det som att flytta på en möbel utan hjul. Två gånger om dagen, varje dag. Minst. Tar jag sen bilen till jobbet måste allt detta in i bilen och ut igen. Under tiden måste jag stå på ett ben och montera ihop konferenslokalen. Eller ta isär den.

Varje gång jag ägnar en stund åt att drömma,  Drömmer jag om en Panthera X. Fullt utrustad med tippskydd väger den 4600 gram. Det är nästan hälften. Ramen tillverkad helt i kolfiber. Känns som det är rena spa-anläggningen jämfört med konferensen. Men för att få en sådan lyxanläggning måste man uppfylla en massa krav. Man måste behärska balansen, vara avancerad användare, ha problem med armar och axlar och ha en konsulent som ser att det finns ett behov.

 

Panthera X
Kolla in den här. Panthera X i kolfiber om med halva Peppes vikt Bilden har jag lånat från Panthera

 

Å så satt jag fast och blev hängande.

Sist jag var på hjälpmeddelscentralen fanns inget behov för mig att gå ut med soporna när jag framförde önskemål om en freewell. En freeweel lyfter de två små främre hjulen på rullstolen så det blir lättare att köra på gräs och grus tex. Här i huset har vi grusgång till soprummet. Men konsulenten tyckte inte att behovet fanns när jag berättade om grusgången och soporna.

Detta är ett FreeWheel. Det lyfter dom små länkhjulen fram Bilden har jag lånat från Panthera

Jag tror att även de som kör färdtjänst skulle uppskatta en både mindre och lättare rullstol. Men till vardags och när det inte gör ont så är den en riktig arbetshäst. Trofast, trygg och säker. Kliver på upp för trappen så jag kan klättra efter. Hur länge det nu går.

By the way ta en trapphiss också om jag nu ändå får önska mig något. En ny högre rullstolsdyna vore inte heller fel. Den gamla är slut och platt.

C U

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *