web analytics
Rullstol,  Smärta,  TRPS-1

Brott mot sekretesslagen.

Om jag skulle råka försvinna så tipsa polisen och detta. Taxibolag och namn på chauffören är utbytt.

Brev till Sörmlandstrafiken

Detta inträffade den 3 mars.

”Jag vill göra Sörmlandstrafiken uppmärksam på en färdtjänstchaufför tvingade mig att betala kontant för att få hjälp med mina kassar, när jag handlat på Willys, upp för 6 trappsteg. Efter en massa tjafs så bad jag att få betala med kort men se, nej det gick inte. Det var tvunget att vara kontant. Jag lyckades till sist få fram 20 kronor som han envisades med att han skulle ha.

När jag ifrågasatte ytterligare, säkert fjärde eller femte gången han tjatades om att han inte tänkte bära mina två halva kassar en meter till betalade jag den 20:ga han begärde. Motvilligt bar han till sist upp kassarna de 6 trappstegen.  Jag var ganska arg för jag förstod att den tjugan aldrig skulle komma att redovisas. Jag krånglar min rullstol upp för trappan, men kassar går helt enkelt inte.

Jag bryr mig inte om att jag fick betala 20 spänn men kan han ”lura/kräva” mig på 20 kronor så kan han kräva andra på samma summa och kanske mer. Det är det som retar mig. Så ska det väl ändå inte vara?

När han körde mig igen, ungefär en vecka senare sa jag inte så mycket mer än jag bad att få bli avsläppt ca 100 meter från min hemadress. Det blåste kallt och jag skulle handla bl a. Då talade han om för mig att han inte hade tid att släppa av mig 100 meter före hemadressen och så visade han mig sina kommande körningar. Alla uppgifter på kunder han skulle köra samma eftermiddag.

Jag såg både för och efternamn, adress, tid och var personen skulle hämtas och var den personen skulle lämnas av. Har han inte skrivit på ett dokument om tystdnadsplikt? Jag vill inte att han sitter och visar sina körningar där jag förekommer för alla som både vill och inte vill se.

Den resan mot hemmet var jag inte så trevlig. Tyvärr sa jag inget där och då. Jag var topptunnor rasande när han släppte av mig. Jag vill inte hängas ut med personnummer hur som helst. Kan han visa sina körningar för mig kan han visa och prata om mig för andra kunder.

Jag har dragit mig för att skriva till Sörmlandstrafiken och berätta dessa incidenter. Jag är livrädd att han ska få veta att jag anmäler detta och att det är jag. Han skulle säkert kunna stanna bilen och slänga av mig någonstans. Å jag har inte ett enda något att sätta emot. Rullstolsburen med KOL är jag ganska svag.

Jag är livrädd att han ska sparka ut mig längs vägen. Han har aldrig varit någon muntergök och han gnäller och är ganska negativ över lag. Det känns olustigt hela historien men jag vill inte att han visar mina uppgifter för andra kunder eller försöker få kontant betalning för tjänster som ingen annan någonsin bett om pengar för.

Jag förstår att det kanske inte blir nåt av detta men det finns i alla fall dokumenterat någonstans.
Han kör för XXX  Långtbortistan  och jag tror han heter samma sak som busschauffören i Torsk på Tallin, i efternamn. Det är så tråkigt att skriva detta för de andra chaufförerna på XXX är mycket trevliga och duktiga. Alltid trevliga och hjälpsamma.”

Med vänlig hälsning osv osv osv

 

Just nu orkar jag inte bry mig om det grammatiska felen.
I samma ögonblick jag tryckt på ”Skicka” ringde det på dörren. Nu är jag skiträdd och vågar inte ens titta i kikhålet. Jag når förresten inte upp dit. Om jag hade gjort det…..

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *