web analytics
Rullstol,  TRPS-1

Tantfälla

 

Jag skulle vilja ta rulle och köra en sväng i dag men armen måste få vila lite.
Börjar bli stark i ryggen och armarna, jag tog mig till och med upp ur ett dike i går.
Det var ett litet dike, inte så djupt men tillräckligt för att det var på vippen att benen inte räckte till att sparka sig upp. Jag backade ner i diket med flit ska sägas. Men jag kom upp!

Midsommardiket
Midsommardike

Jag körde runt byn, in i det nya finare området på fastlandet, jo då, det var folk som höjde på ögonbrynen. Jag kanske inte borde? Ge mig ut på egen hand. Köra runt alldeles ensam, utan någon med mig? Finns det någon lag på att jag inte får? Trafikkungörelsen 21 paragrafen 7 kapitlet…

Det är omöjligt att köra rullstol när det är blött eller regnar.

Jag vill klara mig själv. Jag är stor nu, kan själv. Det är benen det är fel på. Inte huvet.
Det tjatas om att jag ska skaffa hemtjänst. Jag vill inte ha hemtjänst, inte 1 timme i veckan ens. Inte ens för att ta mina sopor till sophuset. Det kostar dessutom en ansenlig summa.

Varje besök av arbetsterapeuten kostar 200 spänn. Å hon dyker upp när man ringer efter henne. Törs inte tänka på vad ett återkommande besök av hemtjänsten, för sophämtning skulle kosta. Och att varje gång släppa in en helt främmande person hos mig, vet jag inte om jag skulle vilja. Nej dom må vara godkända av kommunen men jag skulle inte vara bekväm. Jag klarar mig själv. Det är som med färdtjänstchaufförerna. Dom ör fantastiska men så dyker det upp en och annan krumelur då och då som gör att det inte blir trevligt. Å så är det nåt med den där 20 lappen som det frågas efter gång efter annan. Men det får jag skriva om en annan gång.

Det går inte att köra rullstol i snö. Omöjligt

Tantfällor
Det finns några saker jag inte klarar! Jo det gör det faktiskt.
Jag kan inte köra rullstol om det regnar. Ringarna blir alldeles för hala och jag blir såå arg.
Jag kan inte köra upp för väldigt branta backar, det kanske går att göra baklänges beroende på hur mycket det lutar. Tantfälla!
Jag kan inte ta mig ut från bilverkstaden här i byn! Jag kan ta mig in trotts den jättehöga nivåskillnaden, men jag kan inte ta mig ut. Tantfälla!
Jag kan inte ta mig ut ur ett rum där dörren är tung och dörren öppnas utåt. Tantfälla!
Jag kan nog inte åka rulltrappa. Tror jag! Jag har inte provat men det ser för svårt ut. Säkert en Tantfälla!
Jag kan inte köra rullstol utför trappen!
Ännu. Men det finns dom som gör det.
Jag kan inte få in två matkassar uppför trappen
. Det sköter färdtjänsten.

Tom lagar min punka. Det går att komma in på verkstan med rullstol men nte ut. 

Det finns säkert en hel del saker jag inte kan göra. Men på något sätt så känns det som att jag hela tiden måste bevisa att jag kan klara mig själv. Igen skulle komma på den tanken om jag stod upp och gick på mina fötter.
Jag är väldigt glad åt all omtanke alla, kända och okända, visar mig.

Det går inte att köra rullstol på grus eller grusgångar. Glöm parker, många andra ställen.

Jag skulle gärna prova att åka tåg, men alla tåg är inställda så det är inte mitt fel, det är Mälartåg som gör det omöjligt. Sen finns det saker jag inte orkar, men det är ett annat .problem, K-O-L. Man blir så trött av minskad luft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *