web analytics
Dagbok,  Rullstol

Å alla män gick i foppatofflor.

Där kom han som har det lite svårt med att få körkort, han körde en liten fin mopedbil. Han gick in för att äta. Han gick förbi paret som satt mitt framför mig. Ett par i 45-50 årsåldern med en lite lurvig hund. Sätter man pinnen i fel ände kan den lätt tas för mopp. Dom åt nån slags meny med dricka till.

Till höger om dom i raden närmare mig satt ett annat par med en ilsken liten hund som skällde hela tiden. Kvinnan hade keps, gul tröja och shorts. När hon lyfte upp hunden för att bära den till bilen blev tussen så arg så den skällde ännu mer. Hon såg ut att skämmas. Hunden brydde sig inte. Över stan hängde ett svart hotfullt moln.

Så kom paret i 30 års åldern, hon var gravid. En liten bit efter kom en dotter som var ca 5 år. Den nya bebisen hade man nog kämpat för ett tag eller så var det olika pappor. Aj aj. Dom gick in när familjen med stort F kom ut. Familjen hade en dotter i femårsåldern med svarta lackskor. Jo hon klarade att klättra i klätterställningen i klänning och lackskor. Pappa var lite trött och orkade  inte solen så han vek ner sig direkt på marken i sina jenasshorts, tröjan snodde han ihop till en vit och blårandig turban som han prydde sitt något tunnhåriga huvud med.

Paret mitt fram med golvmoppen tuggade och tuggade fortfarande på. Hon med den ilskna hunden gjorde ett nytt försök men den tussen var fortfarande för arg och fick bäras tillbaka till bilen.

Då gjorde arbetshandledaren från Samhall entre. Han kom i firmabilen. Han gick in i mathaket och han med mopedbilen gick ut och med stolta steg gick han mot sin lilla mopedbil och for iväg därifrån.  Det svarta molnet drog sig närmare. Regnet hängde i luften.

Nu hade paret med ”golvmoppen” ätit klart och drog sig mot soptunnan sen styrde dom stegen mot Gulf, och snubblade i stenslänten till  parkeringen straxt bredvid. Dom tillhörde nog den sportiga sorten som hade lika sandaler. Paddlade säkert kanot eller kajak på Krampan på semestern. Nej dom hade ingen bil på laddning, kanske nån annan dag. Däremot hade dom släpkärra och brun bil. Volvo.

Nu hade den äldre herren med sin nya ”dam” dykt upp och tagit ett bord till vänster. Han satt vid bordet medan damen var inne och beställde. Hon kom ut med en bricka med mat. Hon pratade och han nickade. Familjen lacksko packade in sig i semesterbilen och åkte. Paret med den arga hunden hade just besökt soptunnan och var på väg mot bilen. Samhallbilen startade och for runt knuten och var så borta.

I min bilstereo spelade, vad jag tror är norges motsvarighet till Sven- Ingvars, Di Derre. Det sörplade i min päronshake, en fjäril flög förbi och regnmolnet var närmare. Skänkte min saknade vän en tanke och insåg att uteserveringen nu var tom. På vägen hem spelade radion Icona Pop – I love it.

Jag älskar att titta på folk. Särskilt när jag inte syns. Tror jag! Givetvis syns jag men inte så jag väcker nån uppmärksamhet. Perfekt är att sitta i bilen, på en parkering där det rör sig mycket folk. I dag skulle jag ha lunch och drog till en större hamburgerkedja och ställde mig på parkeringen med min dricka och min strips. Å genast började min hjärna skapa historier runt dom som satt på uteserveringen. Så skyll inte på mig. Det är den där delen som är inne i huvet som har registrerat allt detta. Retar det dig? Så bra, då är du i alla fall inte likgiltig inför det,

Njut av Icona Pop!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *