web analytics
Uncategorized

Piska kamera

Sitter åter i skolbänken på Moderskeppet.se för att uppdatera mina kunskaper i Lightroom och Photoshop. Det har hänt en del med programvarorna sidan jag gick kurserna. I går fördjupade jag mig en del i skärpa och skärpa för utskrift. Då var jag ju tvungen att testa min kameras interna skärpa i dag. Tog mig en tur på fastlandet för en gång skull.

Å här gick det nästan rätt upp i himlen och värre blev det för det var brantare och längre på andra sidan. Jag är tveksam till vad Permobil sagt om den lutningen.

Syftet med denna tur var att piska min kamera och testa hur skarp objektivet var och även kolla kamerans egen skärpa.  Med det kommer en massa teknisk mambo jambo som jag inte tänker dra här.
Men för den som vill veta mer kan jag säga att det blåste hårt utefter sjön. Det var egentligen bara de sista 300 metrarna som jag inte körde bredvid sjön.

Vi har mycket konstigt i denna del av världen. En guldsten längs strandpromenaden.

I skogen finns det gott om pinnar och träd både långt borta och nära inpå. Hittade ett spännande objekt att testa skärpan på. Testade även ett annat sätt att använda skärpepunkterna i kameran. Det sättet passade inte mig ser jag nu. Det här sista var lite sånt där tekniskt mambo jambo.

Mest skjutet från höften för jag jagades genom skogen av 1000 kollobarn i flytväst. ?????

Jo det är sannt. Ok dom kanske inte var 1000 men dom lät som minst 750 st. 🙂

Och kanske, men bara kanske att jag piskade min kamera lite väl hårt när jag tog en sån här bild. Här är det mycket som lurar autofocus. Gräs, stängsel. stolpar och skogen och till råga på allt blåste det ganska hårt. Nej bilden är inte helt skarp men Lightroom har gjort ett skapligt bra jobb!

Inte helt skarp och nu återgår jag till min en-punkts skärpa där jag vill ha den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *