web analytics
Uncategorized

Kunde ingen ha sagt nåt från början!!!!

Kunde ingen ha sagt nåt tidigare?????

Nu stitter jag här med alla papper som krävs för att sicka in ansökan till bostadsbidragsanpassningen m a o en rullstolshiss. Det är kilovis med papper jag har.  Arbetsterapeuten var här och mätte och kollade trösklar och balkongdörren både inne och utvändigt. Det ska sökas intyg om dörröppnare så jag kommer in. Har ingen lust att sitta på balkongen.

Balkongerna på bilden har inget med texten att göra. 65+ boendet dit jag inte var välkommen

Jag har intyg från läkare om att jag är tillförlitlig att framföra ett fordon. Jag har intyg på att jag behöver ha en hiss så jag tar mig in och ut ur lägenheten, jag har en ritning på tilltänkta hiss, jag har ett tillstånd från hyresvärden att jag får ha hiss på huset jag bor i, jag har intyg på att jag inte kan gå och sist men inte minst har jag en rullstol. Jag har offert på hissen och alla ritningar som hör till.

Jag har ägnat det senaste månaderna sen februari med att ordna med alla papper, intyg och offerter på snickare och fullmakter. Jag har skrivit ansökningar och skaffat intyg om det mesta man kan tänka sig utom möjligen förtöjning av större fartyg över 17,5 meter här nere i strandkanten.

I dag ringde arbetsterapeut Sara och förklarade att jag nu dessutom måste ha ett bygglov på hissen.
Va ska jag söka bygglov! Är inte det fastighetsägarens sak? När jag hade lagt på då brast det. Då kom tåren. Jag orkar inte hålla på så mycket längre. Jag har gjort allt själv. Varenda bokstav har jag skrivit. Alla sömnlösa nätter jag har legat och funderat på hur jag ska skriva och vad. Jag får inte glömma nåt viktigt. Alla samtal, all oro, alla onda trappsteg jag tagit. Alla funderingar på hur jag ska få till det. Å så nu detta.

Bygga bo på båt. Ansökan??

När jag väl har fått in den där bygglovsansökan som dessutom fastighetsägaren ska godkänna så kan jag ge mig fan på att du ska jag ha ett intyg som stärker att jag inte kommer att flyga högre än 150 meter. Och jag måste visa upp ett dyksertifikat som är taget mellan oktober och februari i en lokal pöl någonstans. Första året måste jag göra en svensk klassiker eller köra rullstol mellan sälen och Mora. Helt otroliga intyg. Nä jag har aldrig varit frisk i huvet men jag har körkort och omdömme.

Ja jag är ärg trött och besviken. Kunde ingen ha klämt ur sig detta från början. Då hade jag kunnat skriva och jobba lite på två ansökningar samtidigt. Men att gång på gång höra att: Nu måste du ha ett intyg för matframställning efter 18 på vardagar. Eller nåt annat som nån hittat på.

Ja jag är barnslig och dum, Kortbyxorna är på. Men jag orkar fan inte hålla på längre. Men med tanke på alternativet är det inget att göra mer än att lära sig skriva en bygglovsansökan dessutom.

Nä jag vill INTE prata om det. Nån kunde väl ha sagt nåt från början om alla intyg och offerter.

Vilken blankett ska man ha om man vill ha en babian i väggen?

Jag tröstar mig med att beställa ett kameragrepp. Så det så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *