web analytics
Dagbok,  Rullstol

Det bor alligatorer i porten! Jo, det är sant!!

Det bor alligatorer i porten! Ja i alla fall prototyper.
Det finns dagar när hin håle bor i även mig. Dagar när jag inte är trevlig, dagar när jag skiter i allt vad hänsyn och gott uppförande heter. Å i dag är hon tillbaka i mig. Surkärringen!

06:03 talar telefonen om för en ”uberstressad” kvinna i övre medelåldern, dvs jag, att nu minsann, är taxin här för att hämta. Nu står den utanför porten. I min telefon står att jag ska bli hämtad 06:15.
WTF—-. Ytterkläder – överskattat! Hinner jag inte med. Får tag på en sjal på väg ut genom dörren. Nu var det bråttom.

Börjar backa utför trappen med rullstolen efter. Så ja, ett trappsteg i taget. Nedför. Sakta.
Plötsligt tar det tvärstopp mitt i trappan. Vad är det nu, väser jag ilsket mellan tänderna.
Rullstolens hjul har fastnat i en av de tre rullatorer som ockuperar varenda ledig golvyta nedanför trappan i porten. Jag kommer varken upp eller ner.

Porten är full med grejer

En hand måste jag ha att hålla i trappräcke med och jag kan omöjligt lyfta en rullstol med en hand. Släpper trappräcket och känner hur dålig balansen är där på tredje trappsteget. Tar tag och lyfter rullstolen ur rullatorns käftar och måste släppa taget för att ta tag i räcket. Nu står den stackars rullen på tvären i trappen och går inte att rubba.

Då anfaller rullatorn från vänster. Den sätter sin ram i min ömma lårmuskel som en utsvulten alligator,  och där tänker den hänga. Samtidigt som den vägrar släppa taget om rullstolen. Nu tappar jag balansen och känner hur jag är på väg bakåt. På något vis får jag tag på räcket och lyckas hålla mig kvar på trappsteget. Viglar hit och dit för att återfå balansen i de gamla onda benen.

Vräker undan rullatorn som då kilar fast rullstolen mot väggen. Rullatorn anfaller igen med full kraft rätt i det onda benet. Till sist kommer vi loss och det låter som en gerilla-attack i porten. Klockan är ca 06:05. Dunder och brak. I taxin sitter en chaufför och pillar med en telefon.

Med en svordom tar jag mig ut till taxin.
Benet gör ondare än vanligt på väg till jobbet och jag inser att detta kunde slutat mycket värre än några ”rullatorbett” i låret Det  är fullt i porten av rullatorer så det går knappt att komma fram, till och med svårt att hämta posten i boxen ibland. Det är förbjudet att förvara saker i porten med tanke på att det faktiskt är en utrymningsväg. Men det står tre stora hungriga rullatorer där. Helt lösa. Dom bor där.

Brödburk för rullstolar och alligatorer 

Nu har jag kontaktat arbetsterapin för att få en sk ”brödburk” utanför porten att ställa rullstolar i. Då kanske jag kan ta mig in och ut i lägenheten utan att saker och ting anfaller. Det var nära att jag kastade varenda rullator nerför källartrappan när jag kom hem. Oj vilket liv det skulle bli.

Då kanske någon hade reagerat. Förmodligen är det jag som får flytta. In på något låst boende där jag inte behöver stressa iväg varje morgon för att det står en taxi och väntar utanför. Jag kanske har både mat och husrum i resten av mitt liv.

Ja se där, problemet är ur värden och saker och ting ordnar sig till det bästa.
Vinkar från finkan!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *